به گزارش سرویس بازار ایسنا، بنابر اعلام بانک توسعه صادرات، این بانک تمامی شعب خود را مجهز به نیروها و امکانات برای ارائه خدمات ارزی و ریالی کرده و به این واسطه فعالیتهای متنوع ارزی و ریالی ازقبیل اعطای تسهیلات ارزی و ریالی از منابع مختلف ازجمله منابع بانک، منابع جذب شده از صندوق توسعه ملی، خطوط ریفاینانس و نیز انجام حوالجات ارزی صادره و وارده و گشایش اعتبارات اسنادی صادرات و وارداتی از طریق کارگزاران خود و نیز صدور انواع ضمانتنامه ارزی و ریالی را انجام میدهد.
علاوه بر منابع ارزی و ریالی بانک توسعه صادرات، منابع خوبی تحت قرارداد عاملیت صندوق توسعه ملی دراختیار بانک قرار دارد، ضمن اینکه منابعی نیز در قالب سپردهگذاری به بانک تزریق شده که در این زمینه بانک توسعه صادرات از لحاظ مبلغ، دومین بانک در زمینه جذب سپرده ریالی صندوق است؛ این منابع با نرخهای مناسب همچون نرخ ۱۲درصد در مناطق کمتر برخوردار و با نرخ بین۵٫۱۳ تا ۵٫۱۴ درصد (تسهیلات تلفیقی از منابع بانک و صندوق) در مناطق برخوردار برای سرمایه در گردش در اختیار صادرکنندگان کالاهای صنعتی قرار میگیرد.
در سال جاری خطوط ریفاینانس با کشورهای مختلف از جمله خط اعتباری ۸ میلیارد دلاری با اگزیمبانک کره جنوبی، ۲خط اعتباری با RFC و MIR business بانک روسیه، خط اعتباری با بانک تجارت پاریس، قرارداد تامین مالی با بانکهای همچون ملت ایروان، قرارداد تامین مالی با بانک البلاد عراق، برقرار شده و بانک توسعه صادرات نیز استفاده هرچه بیشتر از خطوط ریفایناس را در دستور کار خود قرار داده و شعبه زاهدان نیز در تعامل با معاونت اقتصادی و سرمایهگذاری استانداری، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و نیز اتاق بازرگانی زاهدان اطلاعرسانی وسیعی انجام داده تا حداکثر استفاده از این منابع برای توسعه و رونق استان به عمل آید.
از شعب بانک توسعه صادرات در سراسر کشور، شعب غالب استانها رشد صدور حوالهجات ارزی را تجربه کردهاند. در همین راستا، در پایان آذرماه ۹۶ شعبه زاهدان دارای مانده بیش از ۴۱۰ میلیارد ریال تسهیلات است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۱۶درصد افزایش داشته و عمده فعالیت خود را بر حمایت از بخش تولید صادراتمحور قرار داده است؛ بیش از ۹۰ درصد تسهیلات اعطایی به تولیدکنندگانی تخصیص یافته که که عمده محصولات خود را صادر میکنند.
به گفته رییس بانک توسعه صادرات زاهدان، بزرگترین شبکه حملونقل جادهای به منظور نقلوانتقال کالاهای صادرات استان به مقاصد صادراتی با تسهیلات این شعبه وارد مرحله جدیدی از فعالیت خود شده و در قالب این تسهیلات، ۵۰ دستگاه کشنده به یکصد کشندهای که قبلا با تسهیلات این شعبه خریداری شده بود، افزوده شد که باعث اشتغال تعداد زیادی از نیروهای بومی استان شد، ضمن اینکه از تعللهای قبلی که در حمل کالاهای صادراتی ایجاد میشد، جلوگیری بهعمل میآید.
جلال نوشادی گفت: با تسهیلات اعطایی این شعبه به شرکتهای صنایع سیمان زابل و سیمان خاش بیشترین حجم صادرات سیمان کشور به کشورهای پاکستان و افغانستان محقق شده است.
همچنین این شعبه با ۱۷۵ درصد رشد در بخش حوالهجات ارزی و ۴۰ درصد در بخش اعتبار اسنادی وارداتی بخشی از نیاز به مواداولیه و تجهیزات واحدهای تولیدی و صنعتی استان را فراهم آورده است. بانک توسعه صادرات استان زنجان در حوزه اعتبار اسنادی صادراتی در ۱۰ ماهه نخست سال جاری در مقایسه با سال قبل، رشد ۱۰۰ درصدی را داشته و در همین مدت توانسته است در تسهیلات ریالی از محل منابع صندوق توسعه ملی ۲۳۰ درصد نسبت به سال قبل، رشد را تجربه کند.
بانک توسعه صادرات استان همدان نیز همسو با برنامهها و سیاستهای اعتباری و کلان بانک همچون سنوات گذشته همواره به عنوان یک بازوی توانمند در کنار صادرکنندگان استان بوده است.
در راستای تاکیدات مدیریت ارشد بانک این شعبه ارتباط موثری با سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان دارد که بهطور مرتب ضمن شرکت در جلسات و کارگروههای مختلف استان خدمات قابل ارائه توسط بانک در حوزه صادرات را اطلاعرسانی میکند.
غلامعلی ماجدی، رییس بانک توسعه صادرات زنجان در مورد عملکرد بانک در ۱۰ ماهه نخست سال جاری توضیح داد: در پی حمایتهای موثر از صادرات غیر نفتی در استان میزان تسهیلات ریالی پرداخت شده در ۱۰ماهه نخست امسال با رشد ۲۵درصد ضمانتنامههای صادره با رشد ۴۲ درصد حوالهجات صادره ارزی که عمدتا واردات ماشینآلات و مواد اولیه واحدهای تولیدی استان شده، با رشد ۸ درصدی مواجه بوده است.
انتهای پیام